Miljardair BTC Critique Howard Marks is ‚Dankbaar‘ zijn zoon kocht Bitcoin

Minder dan vier jaar nadat hij zei dat cryptocurrency’s „niet echt zijn“, geeft miljardair Howard Marks toe dat hij het mis had kunnen hebben.

De „ik ben van gedachten veranderd op Bitcoin Rush“ club kon een andere miljardair vertegenwoordiger hebben. Howard Marks, de mede-oprichter van de $140 miljard Oaktree Capital Group, gaf onlangs toe dat hij zijn negatieve houding ten opzichte van BTC moet veranderen, terwijl hij dankbaar is dat zijn zoon een „betekenisvol“ bedrag voor de familie heeft gekocht.

Nog eentje om toe te treden tot de BTC-club?

De 74-jarige Amerikaanse investeerder en schrijver, met een nettowaarde van meer dan 2 miljard dollar, behoort tot de meest prominente personen in de financiële kringen. Maar net als de meeste traditionele old-school beleggers was hij vroeger een beetje sceptisch.

In een nota van 2017 aan beleggers genaamd „There They Go Again…Again,“ bekritiseerde hij de rally en adviseerde hij mensen om te voorkomen dat fondsen in een digitale activa worden toegewezen als „ze niet echt zijn“.

„Sommige bedrijven accepteren Bitcoin als betaling. Sommige kopers willen Ether bezitten omdat het gebruikt kan worden om te betalen voor rekenkracht op het Ethereum netwerk. Sommige mensen willen een beetje geld steken in deze to-date-profit fenomenen in plaats van het risico te lopen om te verdwijnen. Maar ze zijn niet echt!“

Fast-forward minder dan vier jaar later, en Marks heeft zijn eigen perspectief in twijfel getrokken. „Het minste wat ik kan zeggen is dat mijn sceptische visie tot nu toe niet is uitgekomen,“ schreef hij in een memo van januari 2021.

Bovendien zei Marks dat zijn zoon, Andrew, „vrij positief is over Bitcoin en verschillende andere“ cryptokringen en „gelukkig bezit hij een betekenisvol bedrag voor onze familie“.

Marks Sr. stelde dat innovatieve investeringsinstrumenten, zoals digitale activa, gevoelig zijn voor scepsis. Dit geldt nog meer wanneer ze voor het eerst opduiken, en slechts „enkelen geloven in iets dat absurd lijkt in vergelijking met de diepgewortelde status-quo.“

Marks Won’t Be The First

Hoewel Marks nog moet bevestigen dat hij zijn houding ten opzichte van bitcoin volledig heeft veranderd, hebben vele anderen de weg al vrijgemaakt.

De oprichter en CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, is een van de bekendste BTC-voorvechters van deze tijd. Vroeger was hij echter een kritiek, want in 2013 voorspelde hij dat de dagen van de troef geteld zijn.

De tv-host van CNBC, Jim Cramer, noemde bitcoin ooit een „outlaw currency“, maar zei onlangs dat de acties van de Fed hem van gedachten hadden doen veranderen over de cryptocurrency.

Hedge-fund legende en oprichter van Bridgewater Associates, Ray Dalio, verzacht ook zijn positie op BTC. Hij ging van „bitcoin heeft het doel van geld niet bereikt“ en „het is te vluchtig voor een waardeopslag“ om toe te geven dat het een alternatief voor goud zou kunnen zijn.