Domstolens bestämmelser Bitcoin är en form av „pengar“ enligt Washington DC: s penningöverföringslag

I det som kommer som ännu ett betydande samtycke som stelnar berättelsen ombitcoin (BTC)som ett legitimt betalningsmedium, beslutade en federal domstol i USA att den främsta cryptocurrency är en form av „pengar“ som omfattas av Washington DC Money Transmitters Act (MTA).

Krypto-tjurar bör dock inte hålla sina förhoppningar för höga.

Bitcoin är en form av pengar, domstolsregler

Som rapporteradtidigare av Bloomberg , en federal domstol i District of Columbia, USA, beslutade bitcoin som en form av pengar snarare än egendom.

Domen kom under domstolsförfaranden mot Larry Dean Harmon som opererade en underjordisk plattform för handel med bitcoin för att driva en olicensierad pengaröverföring enligt DC-lagstiftning och för tvätt av pengar enligt federal lag.

Genom att avgöra att Bitcoin Lifestyle är en form av pengar, vägrade domstolen att avvisa straffrättsliga anklagelser mot Harmon.

För att ge lite bakgrund i saken anklagades Harmon 2019 av en federal grand jury för att påstås ha framställt sin plattform som en tjänst för att strippa bitcoin av alla länkar till olagliga transaktioner.

Enligt källor nära saken annonserades Harmons plattform, som ligger på mörkernätet, som ett sätt att dölja narkotika, vapen eller andra olagliga transaktioner från brottsbekämpning. I åtalet anges att plattformen användes för att utbyta motsvarande cirka 311 miljoner dollar mellan 2014 och 2017.

Svaranden försökte avfärda de anspråk som gällde honom med olagliga pengar och sade att bitcoin inte utgjorde ”pengar” under MTA. Samtidigt hävdade han att enligt den amerikanska koden var hans plattform inte heller en „pengaröverförande verksamhet“.

Men domaren som ordförande i ärendet avgörde att BTC passar under kategorin ”pengar” vilket innebar att Harmon var skyldig till att ha brutit mot lagar i DC

Pengar betyder vanligtvis ett medium för utbyte, betalningsmetod eller värdeförvaring, skrev huvuddomare Beryl A. Howell för US District Court för District of Columbia. „Bitcoin är dessa saker.“

Ingenting att bli upphetsad med

Även om beslutet på ytnivå kan verka hausseartat för bitcoin, finns det inget särskilt banbrytande med det.

Peter Van Valkenburgh, forskningsdirektör vid Washington-baserad krypto- och blockchainfokuserad icke-vinstdrivande Coin Center sa att tingsrättens dom innebär att bitcoin endast behandlas som pengar i samband med DC: s penningöverföringslag.

Han noterade:

„Dessa fall dyker upp hela tiden eftersom nästan varje stat har sin egen definition av pengaröverföring.“

På liknande sätt berättade Coin Center-chef för kommunikation, Neeraj K. Agrawal kryptokullarna Tweeting att beslutet i huvudsak innebär att bitcoinförmedlare som erbjuder tjänster till de som är bosatta i Washington DC skulle behöva en pengaröverföringslicens.

Med detta sagt, tyder beslutet på ökad medvetenhet mot cryptocurrencies och deras användbarhet.

Som Charles Edwards, medstifter av crypto-tillgångsförvaltaren Capriole Investments påpekade, visar klassificeringen av bitcoin som pengar av domstolen cryptocryptions ökande förtroende och erkännande, vilket i princip sätter det i nivå med fiatvalutor.